Bra trädgårdskläder när du sår

Att vara ute och påta i trädgården ger dig gröna fingrar men kanske ännu mer gröna fläckar på kläderna. Därför gäller det att ha oömma kläder i trädgårdslandet. Men också kläder du lätt kan röra dig i eftersom du böjer dig ned, sträcker på dig och använder kroppen mycket. Här får du några bra klädtips för enkelt och trevligt trädgårdsarbete.

En sjalett runt huvudet

Att ha håret i ögonen och som kanske trasslar in sig i handskar och spadar och Gud vet vad är inte kul. Då ser du kanske inte ens vilka fröer du sår från Florea. Har du långt hår kan du sätta upp det i en tofs och vira en sjalett runt huvudet. Är det väldigt soligt ute kan du även sätta på en stråhatt eftersom du snabbt blir brun när du jobbar i rabatterna eller kapar grenar.

Tunna men tåliga handskar

Har du många blommor eller andra växter från Florea som ska planteras bör du definitivt satsa på ett par bra men relativt tunna trädgårdshandskar. Då slipper du en massa jord under naglarna och att få nariga händer. Handskarna är dock särskilt bra när du vill skydda händerna, som när du använder skärredskap och andra verktyg. Ska du till exempel trimma häcken eller kapa grenar på träd bör du ha handskar som inte riskerar att gå sönder när du tar i vassa kvistar och verktyg. Är det istället små frön från Florea du ska plantera går det bra med betydligt tunnare handskar.

Bra kläder för trädgårdsskötsel

Oavsett vad dina kläder ska vara till är det viktigt att ta hand om dem så de håller sig längre. När det gäller trädgårdsskötsel och rätt plagg kan du gärna välja något slittåligt och gammalt du inte är så rädd om. Kolla i din garderob. Kanske har du ett par gamla hängselbyxor som hänger någonstans. Undvik att ha en tröja med för långa ärmar som i alla fall bara är i vägen. Välj en t-shirt, ett linne om det är varmt eller en tröja att kavla upp ärmarna på om det är lite kyligare.

Sist men inte minst är det bra att ha ett par rejäla gummistövlar, speciellt om du går i högt gräs där det finns orm.

Tvätta dina kläder

När du har varit ute i trädgården får du avgöra själv om du vill tvätta dina kläder varje gång eller om du vill vänta lite. Gummistövlar kan du lätt skölja av men kläder med ingrodda gräsfläckar kan behöva extra behandling innan fläckarna går bort. Ta lite speciellt fläckborttagningsmedel och gnugga in på fläckarna för att förbehandla. Vissa äldre fläckar kanske aldrig går bort men det är ju också därför som du har valt just de kläderna till trädgårdsskötsel.