Så väljer du rätt säsongsjacka

Nu när sommaren börjar lida mot sitt slut är det dags att börja fundera över vilken typ av jacka du ska ta på dig när kylan kommer krypande. Det är lite av en konst att kunna välja en bra jacka. Det kan vara en bra idé att satsa på en bra övergångsjacka. Om du vill ha en jacka av bra kvalité är Parajumpers för herr ett bra val. Deras jackor är av högsta möjliga kvalité och de är dessutom snygga. Jackorna består av slitstark nylon och många jackor har avtagbart foder som håller dig både varm och torr när vädret är ruskigt och kallt.

Välj jacka efter vad du ska göra

Det finns jackor för varje väder och tillfälle. Många jackor designas dock för att passa flera olika typer av väder och ändamål. Det finns också jackor som passar för mer krävande väder. När du ska välja en ny jacka ska du därför fundera över vilket behov du har. Du kanske vill att jackan ska uppfylla visa krav. Fråga dig själv vad du främst ska använda jackan till. Du kanske ska använda den när du ska promenera med hunden och då kanske det är bra om den är vind- och vattentät. Om du ska använda den på väg till jobbet kanske det inte är lika viktigt. Nästa sak som du ska fundera över är hur mycket du kan tänkas att betala för en jacka. Materialet i jackan är oftast det som bestämmer priset. Vissa funktioner är dyrare än andra och material som har flera funktioner tenderar att vara dyrare. Det är oftast bättre att investera i en riktigt bra jacka direkt istället för en budgetvariant som kanske inte håller lika länge.

Välj rätt färg

Det du också ska tänka på när du väljer en ny jacka är färgen. Kolla igenom din garderob och kolla vilka färger som är tongivande. Jackan bör passa dina övriga kläder du har. Du får mer ut av jackan om den färgmässigt stämmer ihop med resterande delar av din garderob. Sedan kan det vara så att du vill köpa två jackor. Du kanske vill ha en rock, duffel eller skepparkavaj att bära när du ska till jobbet och sedan en lättviktsjacka eller en ytterväst som komplement. Att vara snygg och moderiktig är också viktigt.