Calvin Klein

Den 19 November år 1942 föddes en pojke i Bronx, New York som fick namnet Calvin Richard Klein. Han började på högskolan Art and Design där han skissade, sydde och studerade modedesign . Sin examen tog han år 1962 efter att ha studerat på Fashion Institute of Technology. Intresset för design fick han genom sin mamma som älskade mode och konst och sin mormor som var sömmerska. Han fick ett lärlingsjobb på Seventh Avenue i New York där de designade ytterplagg med mera och han var där i fem år. Tillsammans med sin barndomsvän Barry Schwartz slogs dörrarna upp till Calvin Kleins företag år 1968. Calvin var då 26 år och detta var bara början på hans karriär inom mode världen. En kvinna som skulle köpa ytterkläder råkade av misstag hamna på samma våning där han hade sin arbetsplats. Hon jobbade på Bonwit Teller i New York och gjorde en beställning på femtio tusen dollar som på den tiden var mycket pengar. Han bestämde sig för att utvidga sitt företag och började designa sportkläder för kvinnor, detta tack vare att modepressen hade gett honom fina och inspirerande recensioner.

Calvin Kleins modeller

Många kändisar har modellat för Calvin Klein och här finner du några utav dem. Den första jeanskollektionen för män lanserades år 1978 och 1980 blev ett av de tre genombrotten i hans liv när Brooke Shields, 15 år gammal visades upp i TV sända reklamfilmer med Calvin Kleins jeans. Under en vecka såldes det totalt 200 000 jeans. År 2008 kom en ny parfym ut och denna gången med Justin Timberlake som modell. EdT:n Givenchy Play For Him har en kryddig och fruktig doft av bland annat kaffe, träd och mandarin. Med en doft av energi och lekfullhet skapade man även Givenchy Play For Her EdP. Alexander Skarsgård blev parfym modell för märket Encounter för män år 2012. Den har en doft av lust, spänning, och en mystik som är förförisk. Lauren Hutton skådespelare och fotomodell syns i en underklädes reklam som gjordes 2017. Soulstjärnan Solange syns i kampanjen 2017 ”Our Family. #Mycalvins.” Det är ett reklamkoncept som kommer att jobbas vidare med för underkläder och jeanslinjen. Kate Moss, Ashton Sanders och Justin Bieber är andra kändisar som har modellat för Calvin Klein.

Inte bara underkläder och parfym

Sportigt, sensuellt, fräscht, sexigt, ledigt, modernt, snyggt och stilrent är bara ett fåtal ord man kan beskriva Calvin Kleins kollektioner med. Med sina bara 26 år tog han steget med att starta det berömda varumärket Calvin Klein och sedan dess har det varit en av Amerikas största modehus. Snygga underkläder som har fått kvinnor och män att känna sig sexiga. Friska och sensuella dofter med bland annat unisex märke som han var först med att lansera år 1994. Många förknippar honom med underkläder, jeans, skor, kjolar, tröjor och sport kläder, men du kan även hitta mycket annat som till exempel, möbler, heminredning, smycken, klockor med mera. Man kan säga utan minsta tvekan att innovation, kreativitet och förmågan att tänka utanför boxen finns här. Vem skulle inte vilja ta på sig ett par sköna underkläder när man går ut en kväll för att dansa och med en sensuell doft som förför mannen eller kvinnan man dansar med. Glöm inte att skaffa prenumeration på http://kondom.se/ för att skydda er båda.