Moderiktig efter 40

När man når en viss ålder kan det vara svårt att veta hur man ska klä sig. Kanske känner man att man är alldeles för gammal för att handla kläder i affärer som Gina Tricot eller Vero Moda, samtidigt som man känner sig alldeles för ung för att ta sig en tur till Kappahl. Det där mittemellanstadiet kan göra det otroligt knepigt att hitta rätt. Visst finns det 40-åringar som klär riktigt bra i tajta jeans och en slapp t-shirt, men det finns även minst lika många som klär sig snyggt i plagg som passar äldre.

Har du tröttnat på din garderob eller att inte hitta kläder som passar din kroppsform? Kanske handlar du fortfarande mammakläder på onlinebutiken bigbaby.se, just för att de är så otroligt bekväma i midjan. Att handla mammakläder för att de är bekväma är kanske en stor överdrift, men sanningen är att många har så svårt att veta hur man bör klä sig, att de istället går efter det bekväma och “trygga” valet.

Bekväm och snygg – samtidigt

Att vara bekväm i sina kläder betyder inte att man måste gå runt i mjukisbyxor och en stor luvtröja dagarna i ända. Visst kan dessa plagg vara otroligt sköna, men det finns många andra typer av kläder som fyller exakt samma funktion, samtidigt som de är riktigt snygga och får dig att känna dig på topp.

Det finns egentligen ingen regel för vad man ska ha på sig när man når en viss ålder. Allt handlar om den egna smaken och att kunna använda denna på rätt sätt. Rekommenderat är dock att man alltid klär sig efter sin kroppsform och att man använder små knep för att framhäva det absolut bästa med sig själv, utan att gå till överdrift. Majoriteten av kvinnor över 40 söker kanske en mer stilren klädstil som inte är alldeles för avslöjande, något som passar till vardags så väl som till fest. I listan nedan har vi nämnt en del klädesplagg som passar perfekt till den som är 40 år och uppåt.

  • Blazer – Med en snygg blazer kommer man långt och plagget kan bäras till klänningar så väl som till byxor. Blazers kommer i olika storlekar, färger och formen, så att du kan hitta en som passar just dig.
  • Skjortan – Få plagg är lika tilltalande som en välsittande skjorta. Satsa gärna på den mer avslappnade skjortan, som du enkelt kan ha både utanför byxorna och instoppad om så önskas. Våga ta ut svängarna lite och välj en skjorta med ett snyggt mönster eller i en lekfull färg.
  • Klänningar – Man kan aldrig bli för gammal för en klänning. Välj en klänning som passar din kroppsform och som inte är kortare än cirka 5 cm ovanför dina knän.