Klä dig i coola Parajumpers

Det finns kläder och så finns det kläder. Mode kommer i väldigt många olika former, allt från det sirligt eleganta till det tuffa och råbarkade. Parajumpers är exempel på det sistnämnda, där inspirationen kommer från en räddningspatrull i Alaska.

Mode betyder att gå sin egen väg

Klädmärket Parajumpers är italienskt men inspireras som sagt av en oerhört tuff livräddarpatrull från Alaska. Att rädda liv i en så pass hård omgivning kräver mycket av kläderna de bär, och när italienska chefsdesignern Massimo Rosetti skapar sina populära kläder med namnet Parajumper – namnet på räddningspatrullen – har de flera detaljer därifrån. Jackorna brukar exempelvis ha någon form av karbinhake och känslan i kläderna är att de tåler tuffa tag och klarar hårda omgivningar.

Man kan tycka att mode inte behöver ta alltför mycket inspiration från något så speciellt som en räddningspatrull; man kan till exempel undra hur ofta man behöver den där karbinhaken på sin jacka. Men det är just det som gör att Parajumpers står ut i mängden och det är ofta de detaljerna som gör att många tilltalas av de här kläderna. Mode handlar ofta om kontraster, och att det här varumärket satsar på en väldigt tålig och tuff stil visar bara att de fullt ut förstått konceptet ”mode” och gör det på sitt eget vis.

Ett klädmärke med en tydlig linje

Parajumpers är en frisk fläkt i modevärlden och har kläder som passar de flesta som vill ha det där lilla extra; det ruffa, men samtidigt snygga. Det är en härlig kombination och insikten om var inspirationen till kläderna kommer ifrån ger dem en extra touch av verkligheten. De är väldigt funktionella men du kan också ta på dig en av deras jackor och ändå passa in i de flesta sammanhang, vilket inte alltid är fallet när det kommer till mode. Så nästa gång du funderar på att skaffa lite nya kläder, vare sig det är jumpers eller en jacka, så ta en titt på Parajumpers utbud – du kommer med största sannolikhet hitta något att älska.