Svenska modemärken

Svenskt mode är alltid aktuellt, omtalat och uppskattat och svenskarna är kända för att vara modemedvetna; många designers från andra länder testar nya produkter i Sverige och Stockholm. Funkar det här, funkar det på andra ställen.

Modeindustrin i Sverige omsätter miljarder kronor och exporten ökar för varje år, mycket tack vare fokus på innovation, lokalproducerade varor och hållbart mode. Idag är modexporten en av landets viktigaste exporter och några av de mer namnkunniga, utomlands, återfinns nedan.

För den modemedvetne är det oerhört viktigt att kombinera outfiten med snygga glasögon och det har https://wearglas.com/ tagit fasta på. GLAS grundades år 2018 och har alltsedan dess producerat snygga, handgjorda och miljövänliga läsglasögon till mode- och miljömedvetna kvinnor. Det är inte bara läsglasögon för en dag på kontoret utan GLAS tillverkar också läsglasögon för stranden med sina sun readers.

House of Dagmar

Märket startades år 2005 av en syskontrio son satsade på att skapa kollektioner som är hållbara och uttrycksfulla – men också hållbara. Sedan 2017 mäter de företagets miljöavtryck tillsammans med ECAP. De satsar också på att själva lära sig mer om hur produktionen påverkar miljön.

Filippa K

Hemma vid matbordet identifierade Filippa Knutsson ett behov av vardagliga nyckelplagg som skulle vara lätta att bära men ändå vara stilrena och det lade grunden för det idag mycket uppskattade Filippa K. Med egna butiker i sex länder och återförsäljare världen över har detta blivit ett älskat varumärke långt utanför Sveriges gränser.

H&M

Att prata svenska modemärken går knappast utan att nämna H&M, det breda märket som passar alla. H&M torde vara ett av de mest kända modemärkena runt om i världen och kan ses bäras av kungligheter, kändisar och helt vanliga människor .

Swedish Stockings

Kanske inte det första märket man tänker på då man tänker mode men även strumpbyxor hör modet till! Swedish Stockings är det första strumpbyxmärket i världen att skapa sina produkter av miljövänliga material och man kan köpa strumpbyxor eller loungeplagg av till exempel gamla fisknät.

Att kombinera sina kläder med snygga läsglasögon är viktigt för de flesta och tack vare att GLAS har humana priser kan man införskaffa flera olika par för att på så vis alternera sig och matcha outfiten för dagen. GLAS har ett par läsglasögon för varje kvinna, oavsett stil och preferenser. Genomtänkt, stilren formgivning, kvalitet och hållbarhet – beställ hem dina idag!