Lars Wallin

Lars Wallin är känd som en av Sveriges absolut största modeskapare. Han har ofta klätt kungligheter och kändisar och hans kreationer syns i sammanhang som nobelmiddagar och finare fester. Wallins filosofi är att skapa tidlösa och vackert harmoniska plagg med väl genomarbetade detaljer. Han föddes i Västerås 1965 och har så länge han kan minnas varit intresserad av det som är estetiskt tilltalande och vackert. 1986 flyttade Lars Wallin till Stockholm för att studera design. Fyra år senare tog han examen från Beckmans designlinje och strax därefter startade han sitt eget företag i couture-branschen. Företaget fick en trög start men nådde en vändpunkt när Wallin fick uppdraget att designa alla plagg till en show som hårstylisten Björn Axén höll i.

Mer än bara klänningar

Kanske började Lars Wallins intresse för vackra klänningar när han som fyraåring såg sin allra första “Holiday on Ice”. Han fascinerades av en isprinsessa som var klädd i glittrande guld och fjädrar. Faktum var att han blev så tagen av denna föreställning att hans mor tog med honom på liknande föreställningar under de nästföljande 14 åren. Lars Wallins kreationer har vunnit en rad prestigefulla priser, bland annat priset för bästa aftonklänning i tävlingen Miss World 1997. Idag syr han upp kläder på beställning samtidigt som han släpper ready-to-wear-kollektioner. Förutom att skapa exklusiva klädesplagg så har Wallin sedan 2011 en egen smyckeskollektion. Han har alltid ansett att vackra plagg och smycken hör ihop. Wallin designar även glas och porslin i samarbete med Fyrklövern. Kollektionerna bär namnen “Lace” och “Royal Dream”. Den förstnämnda för tankarna till couturens förtrollade värld och den sistnämnda är tänkt att skänka matbordet elegans och kunglig glans.

Inspireras av en av Sveriges störste modeskapare

Väntetiden för en av Lars Wallins couture-klänningar är ungefär tre månader från första möte till ett färdigt plagg. Vill du också bära en kreation av Lars Wallin men känner att prislappen är lite för hög? I augusti 2016 släppte designern en kollektion med 20 klänningar samt några kavajer och kostymbyxor som inspirerats av de coutureplagg som han skapat till privata kunder genom åren. Kollektionen tillverkas i fabrik och skärningar och materialval har förenklats, något som gör att priserna blir betydligt mer lättöverkomliga. Den som vill pressa priset ytterligare kan inspireras av någon av alla de bilder som finns på Lars Wallins skapelser. Det är enklare än vad man tror att hitta en festklänning till ett riktigt bra pris. Ett tips är att testa rabattkoderna hos Outletsverige.se. Den händige kan prova att själv sy upp en egen kreation med inspiration från en av Sveriges genom tiderna mest välkände designers.